Movie Day # 1

26 mrt

Films kijken; ik hou ervan! Heerlijk onderuit gezakt op de bank met een dekentje over een wat lekkers erbij en kijken maar! Dit jaar heb ik besloten om alle films die ik gekeken heb bij te houden.. De teller staat momenteel op 47 films *vanaf 1 januari 2013* Enn daarom ga ik nu om de 2 weken een aantal films laten zien die ik erg leuk vind!

Vandaag is deel 1 aan de beurt!

Cast Away

Deze film kan ik kijken en kijken! Wat een geweldig verhaal en zo mooi gemaakt! De film gaat over Chuck Noland *Tom Hanks* die een hooggeplaatste functionaris is bij een pakketbezoeringsmaatschappij.. Terwijl hij met een vrachtvliegtuig mee vliegt komt het vliegtuig in een storm terecht en als een deel van de lading ontploft stort het vliegtuig neer.. Hij weet uit het vliegtuig te onstappen voor het zinkt in de stille oceaan.. Hij spoelt aan op een eiland en hij ontdekt al snel dat het onbewoond is.. Noodgedwongen gaat hij op zoek naar mogelijkheden om te overleven.. Ondertussen spoelen er pakketjes van uit het vliegtuig aan.. Deze bewaard hij en na een poosje opent hij ze om maar te zorgen dat hij overleefd.. In een van de pakketjes zit een volleybal.. De bal krijgt de naam Wilson en word zijn vriend om de eenzaamheid te verdrijven.. Een pakketje opent hij niet..

Na enkele jaren op het eiland vast gezeten te hebben bouw Chuck vlot om de oversteek naar huis te wagen.. Na dagen op zee gedreven te hebben is hij behoorlijk uitgeput.. Daarnaast is hij wilson ook nog eens kwijtgeraakt.. Dan vind de bemanning van een vrachtschip Chuck en nemen ze hem mee de bewoonde wereld in.. Zijn vriendin blijkt inmiddels getrouwd te zijn met iemand anders.. Hij besluit het ene pakketje wat hij niet geopend heeft te bezorgen uit een soort van plichtsgevoel naar het bedrijf.. Aan het eind van de film staat hij in zijn auto stil op een kruising, niet wetende welke richting hij uit moet.. Een vergelijking met zijn leven, waar hij ook niet weet welke richting hij op kan gaan..

Een super mooi verhaal.. Geweldig om te zien hoe Chuck met de bal omgaat en zo’n zielig moment wanneer hij de bal kwijt raakt..

127 Hours

Aron Ralston is een klimmer en houdt van de buitenwereld.. Wanneer hij naar de Blue John Canyon vertrekt vertelt hij niemand waar hij naar toe gaat.. Hij ontmoet daar 2 meisjes die hij helpt de weg te vinden.. Hij neemt afscheid van ze en gaat verder met zijn eigen avontuur.. Wanneer hij Blue John bereikt daalt hij af in een smalle spleet.. Als hij een grote steen pakt om steun te vinden, komt de steen los en vallen ze samen naar beneden.. De rechterhand van Aron word klemgezet door de steen tussen de smalle rotswand.. Aron probeert van alles om de steen los te krijgen maar niets helpt.. Hij denkt aan vroeger, zijn ouders die hij nooit belde en zijn vorige liefde en de manier waarop hij haar heeft laten gaan.. Aron maakt video boodschappen en graveerd zijn naam en geboorte datum in de muur en de datum van overlijden.. De volgende dag raakt hij er van overtuigd dat hij wil blijven leven.. Dat geeft hem weer energy en besluit zijn eigen arm te breken en zijn spieren door te snijden.. Als hij vrij is moet hij nog kilometers lopen om terug te komen bij zijn auto.. Als hij bijna niet meer kan ziet hij een gezin.. Hij roept om hulp en ze komen aangerend.. 6 uur nadat hij zijn arm heeft afgesneden komt er een helikopter om hem op te halen..

Een super mooi gefilmd verhaald.. Waar gebeurd en best wel heftig op sommige momenten.. Het moment dat hij zijn arm breek is niet echt fijn.. Maar voor de rest is het wel allemaal gaaf om te zien.. Zo zie je maar weer dat je nooit zo iets moet doen zonder iemand op de hoogte te brengen waar je bent..

Ice Castles

Alixis Winston is een jong meisje dat droomt om kampioen in het kunstschaatsen te worden.. De weg die ze moet volgen is alleen zwaar en ze moet er bepaalde dingen voor opgeven.. Alixis valt tijdens het schaatsen en ze word blind.. Ze geeft de hoop op.. Nick helpt haar om haar droom na te jagen!

The Blind Side

Deze film gaat over Michael Oher.. Hij weet niet wie zijn familie is.. Het enige wat hij weet is de weg in zijn woonplaats.. Leigh Anne Tuohy heeft geen idee hoe het in de wereld van Michael toegaat.. Maar wanneer de beide elkaar ontmoeten vind Michael een thuis! De rest van de Tuohys vinden iets dat hun leven op z’n kop zet; een geliefde nieuwe zoon en broer..
Deze film is zo mooi! Zo mooi om te zien hoe Michael word opgenomen in het gezin en hoe beschermend het gezin naar hem toe is! Aan het eind van de film zie je de man waar het verhaal op gebaseerd is met zijn adoptie gezin..

Wen geweldig waar gebeurd verhaald! Zo mooi om te zien hoe de jongen in het gezin word opgenomen!

Kenden jullie deze films al en wat vinden jullie van deze 4 films?

Liefs

3 Reacties naar “Movie Day # 1”

  1. Lois Lorinde 26 maart 2013 bij 09:02 #

    Ik ken ze allemaal half geloof ik, komen mij bekend voor maar weet ik niet veel meer van. Misschien nog maar een keertje kijken!

  2. Jorinde 26 maart 2013 bij 18:11 #

    Cast away vind ik ook een geweldige film. De rest ken ik volgens mij nog niet. The blind side lijkt me een mooie film.

  3. Beauty Koning 26 maart 2013 bij 20:22 #

    127 uur keek ik in een kwartier, wilde alleen het stuk zien waarin hij zijn arm afsneed, maar was alsnog zwaar teleurgesteld. :’) Ik keek laatst the Godfather, oh kwijl!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: