Leuke DIY voor een saai dagje

7 mrt

Om sommig momenten weet ik echt niet wat ik moet doen.. Lees; in vakantie’s en op vrije dagen.. Ik zit dan nuteloos op de bank en ben maar een beetje aan het rond surfen op internet.. Totdat ik op verschillende blogs het DIY’en tegen kwam.. Het Do it yourself.. Ik vind het tof! En zo ben ik eens op zoek gegaan naar een aantal leuke DIY..

Americaanse vlag shorts..

Yup dit moet hem worde..

Wat heb je nodig;
Een shortje of oude spijkerbroek
Stof met een print van de americaanse vlag
Schaar
Naaimachine *wanneer je voor makkelijk gaat er zijn ook strijkbare stukken die je onder je stof kunt zetten en je het er alleen op hoeft te strijken*

Hoe ga je te werk;
Zorg ervoor dat je shortje de juiste lengte heeft. Gebruik je een shortje is er niets aan de hand, ga je een oude spijkerbroek knip hem dan op de lengte die jij wilt.. Hierna leg je de stof op je broek en kijk je hoe groot je het er op wilt hebben..*je kan ook eerst een oudstukje stof of papier er op leggen en die in de juiste vorm knippen zodat je niet je stof al verpest* Denk er goed bij na als je hem helemaal tot op de naden wilt of als je broek ook nog gezien mag worden? Knip in je stof de juiste vorm. Let op dat je hem niet te klein knipt. Spelt je stof op je broek en zorg dat die er goed opzit.. Hierna pak je de naaimachine en ga je aan de slag.. Zorg dat het begin en het eindpunt goed vast zitten en de naden niet los laten! Als laatst kun je nog kijken als je de achterkant ook nog wilt vullen of allen de zakken.. hier mee ga je hetzelfde te werk..

 

Spijkerstof bleken

Wat ben je nodig;
Een kleding stof van spijkerstof dus een broek of blousje
Bleekmiddel
Emmer
Handschoenen

Hoe ga je te werk;
Pak een emmer, en vul deze met bleek en water.. *let even goed op welk bleekmiddel je gebruikt, elk bleekmiddel is anders* Wil je een broek helemaal bleken dan kan je hele broek er in.. Wil je zoals hierboven alleen een stuk van de mouwen? doe dan alleen de mouwen er in.. Let er op.. Water slorpt zichzelf op en er word dus meer gebleekt dan het stuk dat in het water met bleek zit.. laat je kleding stuk een poosje in de bleek zitten.. Hoe langer je het er in houdt hoe bleker het word.. Wring het water en bleek hierna goed uit en spoel het hierna om.. Hierna was je het op 30 graden in de wasmachine.. Hou er rekening mee dat geblekte spijkerstof kwetsbaarder is als wanneer er niets mee is gebeurt..

Wil je nou ook nog een aantal plekken over het kleding stuk heen gebleekt? Pak dan een schuursponsje.. Hier doe je bleek op.. Ga er met een ander sponsje over heen en wrijf dit over de stof.. Hierna weer goed uitspoelen en wassen..

 

Meloenpitten armband;

Wat ben je nodig;
Een meloen. Liefst geen watermeloen maar een gewone meloen.
Naald en draad
Keukenrol
Blanke nagellak

Hoe ga je te werk;
Eet je meloen op.. haha.. Haal alle pitjes uit je meloen.. Was de pitjes goed en dep ze daarna af met keukenrol. Laat ze hierna goed drogen.. Het liefst een aantal dagen.. Wil je ze in een kleurtje, verf ze dan eerst en laat ze dan weer een aantal dagen drogen.. Wil je ze gewoon lak ze dan alleen met blanke nagellak.. Wanneer alles droog is prik je met een naald elk pitje door.. Nu kan je beginnen met rijgen.. Zorg ervoor dat je draad wel langgenoeg is.. Liever te lang dat je er nog wat af kunt knippen dan anders om.. Wil je een leuke afwisseling ertussen? Doe er dan leuke kraaltjes, strikjes of iets anders tussen door.. Als laatst kun je er nog een leuke sluiting aanzetten en anders knoop je de uiteinden aan elkaar..

 

Batik shirt of broek;

Benodigheden;
Witte kledingsstukken
Touw *dat wel sterk is en wat dik*
Eventueel keien.
kledingverf *dit kun je in bakjes kopen bij bijvoorbeeld de DA*
Zout
Emmer
Hoe ga je te werk?
Pak je kledingstuk en het touw.. Maak op de plekken waar je een kring wilt een prop *of stop een stuk kei in je kleding* doe hier een touwtje om heen.. Zorg dat het goed strak zit.. Anders valt het verkeerd uit.. Doe dit een aantal keer op alle plekken die je wilt..  2 kringen is een beetje saai.. Hierna pak je de emmer en doe je hier de juiste hoeveelheid water in.. Hierna kan het kledingverf erbij in en het zout.. *op de bijsluiter staat hoeveel water en zout je erbij moet voegen..* Doe je kleding erin en laat dit er een poos inzitten.. Zorg wel dat alles onder water zit.. Wanneer het er lang genoeg ingezeten heeft hal je de kleding eruit en wring je het uit.. Hierna kun je de touwtjes eraf halen en nog een keer extra uitwringen.. Dan begint het omspoelen.. Zorg dat het goed omgespoeld is.. En doe het de eerste keer wassen niet bij andere kleding in.. Het kan zijn dat de verf nog wat afgeeft..

 

Wat vinden jullie van deze DIY? En hebben jullie 1 van deze al eens gedaan of willen jullie er 1 van gaan doen?

Liefs

 

3 Reacties naar “Leuke DIY voor een saai dagje”

 1. beautyforgirls 7 maart 2012 bij 15:14 #

  Ik wil er best 1 proberen. Ben er niet zo’n held in, maar het ziet er leuk uit.
  Liefs, xxx

 2. Elana 7 maart 2012 bij 17:24 #

  Ziet er superleuk uit!
  Liefs,
  xx

 3. Beauty Koning 7 maart 2012 bij 17:41 #

  Leuke DIY! Ik heb ook wel eens een broek gebleekt, stonk als de neten, maar wel leuk om te doen. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: